Bir yılı aşkın bir zamandır üstümüze aniden bir kara sis gibi çöken pandeminin içinde yaşamaya çalışıyoruz. Önce panikledik, donakaldık, endişeden önümüzü göremedik. İlk tepkimiz hayatta kalmaya çalışmak oldu. Kültürün, insanın “tekinsiz” hallerinin bastırılması çok güç hale geldi.
2 Mayıs 2021'de gerçekleşecek 6. Eğitim ve Psikanaliz Sempozyumu'nun konusu, "Dijital Çağda Ev Okul Olunca". Etkinlik hakkında detaylı bilgi için: https://www.ielev.k12.tr/tr/kurumsal/egitim-ve-psikanaliz-sempozyumu/
Bu webinarda Steven H. Cooper'dan Fairbairn'in kuramındaki içselleştirilmiş kötü nesnelere olan bağımlılığın teorik anlamını, analiz sürecinde umutsuzca içsel kötü nesnenin aranması ve analist ile analizan arasında tekrar yaşantılandırılmasının nasıl değişimin çekirdeğini oluşturduğunu dinleyeceğiz.
Psikanalist Yeşim Korkut'un “Çevrimiçi Mini Konferanslar” programı dâhilinde 27 Mayıs 2020 tarihinde Psike İstanbul dernek üye ve adaylarına verilen konferansında sunduğu, Araf’ta Geçen Günlerde Psikanaliz ve Etik Hassasiyet başlıklı seminer metnine ulaşmak için tıklayınız.
Güncele Psikanalitik Bakış Tüm dünya bir süredir COVID-19 salgınıyla mücadele ediyor. Bu küresel salgın sağlıklarımızı tehdit ederken elbette yaşam biçimimizi, ruhsallığımızı, psikanaliz uygulamalarımızı da etkiledi. Freud’un deyimiyle “tekinsizlik" içinde kaldık. Hepimizin yaşadığı bu olağandışı koşullarla baş etmemizde yardımcı olması için etkileşimli psikanalitik bir platform oluşturmak istedik. Amacımız bu platformun değişen gündemin ve güncelin psikanalizle etkileşimlerini pandemi geride kaldıktan sonra da devam ettirmek.